Македонското месо остава  по-евтино, защото съседите ни не спазват много от

...
Македонското месо остава  по-евтино, защото съседите ни не спазват много от
Коментари Харесай

Агнешко между 20 и 24 лева за Гергьовден

Македонското месо остава  по-евтино, тъй като съседите ни не съблюдават доста от регулациите

Дни преди Великден цената на агнешкото потегли нагоре, по какъв начин ще бъде за Гергьовден? " Няма индикации за сходна ценова политика откъм овцевъдите. Предполагам, че и в магазинната мрежа цената ще се успокои, сред 20 и 24 лева е, това, което следя. Това е всеобщата цена, която се предлага за цяло агне, надлежно и за плешка ", съобщи съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев пред Bulgaria ON AIR.

Според него, потребителят желае да купува българско, единствено че някои търговци разпореждат на нечестни кланици и правят илюзия. " Видяхме го преди Великден, над 30 тона агнешко беше неразрешено ", напомни гостът.

Всичко това става под очите на контролно лице, сподели съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и добави, че всяка страна, отвън Европейски Съюз, продава по-евтино.

" Това е и с украинските артикули. Българинът отстъпва от ролята си да избира и търси българското. В един миг купуваме македонско агнешко, на следващия ден българските производители ще спрат да създават животни, яйца, месо... Превръщаме се в консуматорска нация. Ако това е задачата - да, това е пътят ", разяснява Караколев.

Агнешкото месо е на една цена, каквато е в целия Европейски Съюз, увери той.

" Ние съблюдаваме едни и същи регулации, получаваме сходни заплащания. Затова работим на обединен пазар. Република Северна Македония не съблюдава доста от регулациите. Това въздейства на по-евтината цена, тя не се дължи на друго ", изясни съпредседателят на НОКА.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР